Sacromud (Italië)

19 november 2023 | Locatie: Abel. | Tickets

Zaal open 15:00 | Aanvang rond 16:00

Let op: Dit is geen theaterconcert, er wordt gespeeld in kroegopstelling.Uit het midden van Italië komt een indrukwekkende band met een zeer avontuurlijk, bluesy, rockgeluid. We  hebben het dan over de band Sacromud. Geformeerd rond Maurizio Pugno (gitaren, dobro, fluit, synthesizer, keyboards, productie and arrangementen).
We kennen hem als lid van zijn Pugno Blues Band, Maurizio Pugno Organ Trio en zijn werk met o.a. Lynwood Slim, Mz Dee, Mark Dufresne, Sugar Ray Norcia, Tad Robinson.

Met zanger Raffo Barbi, bassist Franz Piombino, toetsenist Alex Fiorucci en drummer Riccardo Fiorucci heeft hij  Sacromud geformeerd. Een band met een zeer veelzijdig en  zeer avontuurlijk geluid die de Blues Challenge in Rovigo heeft gewonnen.

In januari 2024 vertrekt de band naar Memphis om Italiē te vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge.

In de muziek van Sacromud kom je blues in een rauwe schurende vorm tegen, zij aan zij met Living Colourachtige blues, funk, soul, gospel en reggae.

Op hun Sacromud album (gemasterd in de Abbey Road Studios in London en uitgebracht in 2022 op CD en in 2023 op vinyl LP) zijn al deze invloeden terug te horen in nummers als de reggae van Ordinary Day (uiteraard wel met bluesy gitaarwerk!), swampblues in Carousel, soul in The Merchant Of Souls, worldrock in Exodus en uiteraard de blues in The Woman’s Trouble Is Me.  En dat allemaal op één album!

De Artificial Intelligence video van het nummer Exodus schopte het tot derde meest favoriete video van Italiē

Sacromud is een Italiaanse band, die het avontuur absoluut niet schuwt!

 

Meer informatie: www.sacromud.com

Koop nu je Tickets!