RONALD MOLENDIJK


Ronald Molendijk (Rotterdam, 22 april 1965) is een Nederlandse showbizzdeskundige, dj en muziekproducent. Molendijk begon zijn muzikale loopbaan in de jaren tachtig in het Rotterdamse nachtleven. Hij was een vaste DJ in Nighttown en trad onder meer op bij Dance Valley en Mysteryland.

Met Ron Hofland richtte hij het label ‘Basic Beat Recordings’ en het sublabel ‘Lovely Sounds’ op. In 1992 maakte hij als Booming Support de gimmickhit De Rode Schoentjes. De plaat bereikte de top tien en ook een parodie door Dingetje werd een hit.

Halverwege de jaren negentig begon hij samen te werken met sessiemuzikant Jeroen Rietbergen. Onder de naam Flat Earth Society produceerden ze een reeks houseplaten. Beiden vormden rond 2000 de band Soulvation die in 2003 een hit scoorde met Reset Your Brain. Soulvation was actief tot 2010. Met Erland Galjaard heractiveerde hij Soulvation in 2017.

In 2014 zat hij in de jury van het RTL 4-programma Het Orkest Van Nederland waarin een orkest van amateurmusici gezocht werd. In 2016 en 2017 zat Molendijk in de jury van Idols en sindsdien is hij zeer frequent te zien als (muziek-)deskundige in RTL Boulevard. In 2017 was Molendijk te zien in het RTL 4-programma "Een goed stel hersens”.

Op 25 november 2019 werd bekend dat Molendijk overstapte naar Talpa Network. Galjaard, die eerder programmadirecteur bij RTL was, is strategisch adviseur bij Talpa Network. Daar is hij sinds 2020 als deskundige op het gebied van showbizz en muziek te zien bij Shownieuws op SBS6.

En dit jaar dus te bewonderen tijdens zijn optreden bij Muziek op Rhoon waar hij de avond zal afsluiten

Web & Socials
Website:             https://www.ronaldmolendijk.com
Instagram:          https://www.instagram.com/ronaldmolendijk
Facebook:           https://www.facebook.com/RonaldMolendijk
YouTube:            https://www.youtube.com/watch?v=Crni7zspUcs