Sven Hammond XL


Sven Hammond (voorheen Sven Hammond Soul) is een Nederlandse band onder leiding van toetsenist Sven Figee. Figee trad eerder al op met onder meer Anouk en DI-RECT.

Sven Hammond is actief sinds 2006 en maakt rhythm-and-blues-, soul-, rock- en jazzmuziek. De band speelt in jazzclubs, maar was ook te zien in De Wereld Draait Door en op het North Sea Jazz Festival. Het album The Marmalade Sessions uit 2009 werd genomineerd voor een Edison Jazz Award.

De tot dan toe instrumentale band trad daarna op met enkele gastzangers waarvan Ivan Peroti in vaste dienst werd aangenomen; hij maakte zijn officiële debuut op het album The Usual Suspects, daarna volgden IV en Rapture.

Tussentijds werd in 2016 het tienjarig jubileum gevierd met een livealbum waaraan diverse gastartiesten meededen zoals gitarist Spike van DI-RECT, organist Robin Piso van DeWolff en zanger Jett Rebel.

In diezelfde periode deed Peroti mee aan The Voice of Holland; hij bereikte er de kwartfinale. In 2018 verliet Peroti de band voor een solocarrière; hij is vervangen door mede-Voice-deelnemer Jared Grant.

Sinds 2021 speelde de band als de Sven Hammond Big Band, een 16-delig orkest in het tv-programma van Matthijs van Nieuwkerk "Matthijs gaat door!” 

Sven Hammond bestaat uit:
  • Sven Figee - Hammondorgel
  • Joost Kroon - drums
  • Tim Eijmaal - gitaar en zang
  • Glenn Gaddum jr. - basgitaar
  • Jared Grant - zang
  • John Harris - zang

Mensen entertainen staat centraal en met intussen enkele honderden live-shows op hun naam is dat aan Sven Hammond wel toevertrouwd. Recent heeft de band haar basis verder verbreed met tours in Spanje, Zwitserland, Duitsland en Slovenië.

Maar dus ook ‘gewoon’ in een fijne concertzaal bij jou om de hoek of in de openlucht zoals bij Muziek op Rhoon. Zo was het, zo is het en zo zal het altijd zijn want Sven Hammond speelt overal en is van iedereen.
Gaat dat zien, komt dat zien…

Web & Socials: