MARLON PICHEL

Marlon Pichel gaf in december 2023 een fantastisch optreden tijdens Live op Zondag. Het was volop genieten van Marlon en zijn band, die alles gaven met hun blaasinstrumenten, gitaren, orgel en natuurlijk drum en zang. Niet alleen de gezamenlijke muziek die zij voortbrachten maar ook de solo’s waren groots en meeslepend. De heren wisselden zelfs moeiteloos van instrumenten en zang, wat nog een extra dimensie aan het optreden gaf. Marlon Pichel en band hebben met hun uitstralend enthousiasme en liefde voor muziek, het aanwezige publiek laten genieten van een heerlijke mix van soul, jazz, fusion en blues. Dat gaan zij gegarandeerd nog een keer doen tijdens Muziek op Rhoon, dus koop je kaarten voor het festival en mis hem niet! 
  
9 jaar was Marlon Pichel toen hij voor het eerst het podium op ging. Voortkomend uit een zeer muzikale bloedlijn kwam hij op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Fascinatie sloeg over in passie en Marlon was voorbestemd om zijn entree te maken in het Nederlandse muzieklandschap. Gewapend met een krachtige soulvolle stem en uitzonderlijke begaafdheid op drums is hij een van de meest veelbelovende talenten in de Nederlandse soul.  

Marlon Pichel keert met zijn zelfgetitelde formatie terug naar zijn muzikale roots: Soul en Rock ‘n Roll. Zijn muzikale invloeden, geïnspireerd door grootheden als Otis Redding en Wilson Pickett, nemen luisteraars mee terug naar de gouden jaren van de jaren 60 en 70, waar hij op een respectvolle manier de STAX sound opnieuw laat beleven. 

In maart 2023 zag zijn langverwachte debuutalbum het licht, en het ontving lovende reacties van zowel critici als het publiek. De Nederlandse media prezen het album, en de singles "Good Ol’ Loving" (bekroond met de Radio Veronica Oorkonde) en "I Wanna Boogie" waren veelvuldig te horen op de nationale radio. 

De zomer van dat jaar bracht een onvergetelijke festivalervaring, met als hoogtepunt een optreden op Tuckerville, waar Marlon Pichel persoonlijk werd uitgenodigd door Ilse de Lange. Het succes van het festival werd gevolgd door een bijzondere gastoptreden in haar uitzending van tv-programma NPO On Stage.


Met een veelbelovend debuutalbum en een reeks indrukwekkende optredens heeft Marlon Pichel zijn naam defintief gevestigd in de Nederlandse soul-scene. In 2024 trapt Pichel een clubtour af en staat er nieuwe muziek op de planning, stay tuned!