Kai Strauss & The Electric Blues All Stars

Kai Strauss
07/11/21 | Locatie: Kasteel van Rhoon | Zaal open 15:00 | Aanvang rond 16:00 |  UITVERKOCHT

Let op: Dit is geen theaterconcert, er wordt gespeeld in kroegopstelling.

U dient in het bezit te zijn van een CORONATOEGANGSBEWIJS.

Kai Strauss is al sinds begin jaren negentig een bekende naam onder de Europese bluesliefhebbers. De gitarist en zanger ontdekte zijn passie voor de muziek van Albert King, Buddy Guy, de gebroeders Vaughan en vele anderen als tiener in de jaren 80 en al snel volgden talloze avonden in de lokale bluesjams.

Vanaf het midden van de jaren negentig was hij te vinden op podia in heel Europa naast de Texaanse mondharmonicaspeler Memo Gonzalez en vandaag, na meer dan 25 jaar op de weg, wordt Strauss in één adem genoemd met hedendaagse Amerikaanse bluesgitaar heavy hitters.

Nu, op 50-jarige leeftijd, bracht hij zijn zesde album uit - toepasselijk getiteld "In My Prime". Strauss is een ervaren muzikant met een kenmerkende stijl, opgegroeid vanuit het respect dat hij heeft voor zijn idolen. Hij kent alle pioniers: Guitar Slim, Luther Tucker, alle drie Kings, Otis Rush en Magic Sam. Je kunt hem aan niemand vastpinnen, en toch leven ze allemaal door zijn spel, traditioneel en eigentijds in één. Strauss begrijpt dat de muziek altijd een verhaal moet vertellen. Op "In My Prime" steekt een eersteklas band een vuur van 70's funky blues invloeden onder Kai, en zijn oprechte zang en sterke gitaarspel vol stoten van gevoelens en emoties schijnen door nieuwe originele nummers over persoonlijke ervaringen ("Guest In The House Of The Blues”), actuele onderwerpen ("World Crisis Blues”) en ook de donkere kant van het leven ("Put That Bottle Down”). Misschien is hij, zoals hij zegt, in zijn bloei met deze release. Maar "In My Prime" is zeker niet alleen een herhaling van zijn eerdere werk, maar het bewijs van zijn muzikale en persoonlijke groei die hem nog jarenlang zal verzekeren als een betekenisvolle en opwindende bluesartiest.

Strauss is meervoudig winnaar van de German Blues Award en toert het hele jaar door met zijn internationale groep Kai Strauss & The Electric Blues All Stars.

Bekijk hier de foto's van Karel van de Werken!