Erwin Java's Travel Party ft. Sean Webster

20/02/22 | Locatie: Abel | Zaal open 15:00 | Aanvang rond 16:00

Bekijk hier de foto's van Karel van de Werken!

U dient in het bezit te zijn van een CORONATOEGANGSBEWIJS.

Gitarist Erwin Java (1956) heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van onder andere White Honey, Herman Brood's Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby & the Blizzards.

Na het overlijden van zanger Harry 'Cuby' Muskee (2011) was hij in 2012 mede-oprichter van King Of The World, dat (inter)nationaal furore maakte en vier goed ontvangen platen uitbracht. Maar er zijn nog zoveel andere uitdagingen en dus besloot Java deze band per 1 juni 2018 te verlaten.

In december 2017 bracht hij zijn allereerste soloalbum uit, getiteld ‘Keepin’ It Real’, waarop Java zijn licht laat schijnen over tien klassiekers uit de blueshistorie, songs die bij hem iets teweeg hebben gebracht tijdens zijn muzikale omzwervingen. Naast het touren met zijn eigen band is Java vanaf 2015 vaste kracht in de theaterprojecten van bluespromotor èn voetbalanalist Johan Derksen. In maart 2020 ging door de coronacrisis Nederland in de lockdown en Java zag zich geconfronteerd met het verlies van zeker 35 shows tot de zomervakantie waaronder de reünie met The Blizzards ( met als gastvocalist niemand minder dan Waylon) op het Holland International Blues Festival in Grolloo.

Na de versoepeling van de maatregelen per 1 juli jl. startte Java zijn " After Lockdown Travel Party " waarmee hij in de zomermaanden in diverse bezettingen 20x kriskras door Nederland optrad voor uitverkochte zalen met publiek dat op 1,5 meter van elkaar moet zitten. Uit dit project is uiteindelijk " Erwin Java's Travel Party " ontstaan . 1 van de bezettingen was die met de uit Sheffield (UK) afkomstige zanger/gitarist Sean Webster (1976) . Hij zal Java's Travel Party voor deze gelegenheid bijstaan in zowel stukken van "Keepin ’it Real” als materiaal uit Webster’s eigen omvangrijke oeuvre . De rest van de band bestaat uit muzikanten die Java op " Keepin' it Real " hebben begeleid.

Bekijk hier de foto's van Karel van de Werken!