Elles Bailey - The Road I Call Home

Ze zeggen dat je een heel leven over doet om je eerste album te schrijven, en met het knipperen van een oog je tweede kan maken. Elles Bailey wist dan ook het wijdverbreide succes van Wildfire te vervolgen met de verbluffend volwassen en zeer persoonlijke samenvatting van een jaar dat haar leven veranderde in haar nieuwe album 'Road I Call Home'. 

Het was pas in september 2017 dat de uit Bristol (UK) afkomstige zangeres en songwriter de belofte van haar live-reputatie goedmaakte met de creatie van  een van de meest voortreffelijke debuuts van het jaar in de "rootsmuziek” die we nu "Americana” noemen. Wildfire was de bevestiging van een uniek talent, een onmiskenbare stem waarvan de gepassioneerde shows haar tot een favoriet hebben gemaakt voor zowel kenners als nieuwkomers. 

"Elk genre", zegt Bailey met een glimlach. "Dat was zo'n verrassing. Iedereen vond het echt leuk, van roots en akoestiek tot rock en metal. Toen vonden de fans het geweldig" Het titelnummer van het album, geschreven met haar bandgitarist Joe Wilkins, liet Bailey van Spotify-beginneling tot bijna een miljoen streams scoren, terwijl het album zelf bijna twee miljoen exemplaren verkocht 

Het grote nieuws voor het immer groeiende leger van bewonderaars van Bailey is dat ze helemaal klaar is met haar vervolg. Road I Call Home, meestal opgenomen zoals de voorganger in Nashville met enkele van de beste muzikanten van Music City. Het is een opmerkelijke vervolg op Wildfire maar die wel het vuur van het debuutalbum behoudt, echter het voegt nieuwe volwassenheid, perspectief en regelrechte soulfulness toe. 

De opkomst van Elles Bailey heeft veel te maken met het onvermoeibare netwerk dat voor haar klaar staat om concerten te geven, in het Verenigd Koninkrijk en in heel Europa, voor het tweede jaar op rij.  Geen enkele Britse artiest heeft meer mijlen in hun carrière  ​​gestopt, of meer recht op de schijnwerpers verdiend. Nu is het aan haar, ze zal de spots niet laten dimmen. 

"Waar ik heel blij mee ben," zegt ze, "is dat mijn constante touring en energieke opbouw van een fanbase goed was in het focus houden op mezelf en de aandacht van en voor mijn fans.” 

In 2019 is Elles weer terug op de weg die ze echt "haar huis” noemt. Wanneer ze bij jou in de buurt speelt, denk dan niet twee keer na maar kom. Een geweldige performance en een lange muzikale vriendschap zullen je deel zijn. 

Website:         https://www.ellesbailey.com

Video:             https://youtu.be/ZfiWOdLbEMw

Bekijk hier de foto's van Karel van de Werken!

Elles Bailey album