Chris Cain en band

Chris Cain's jazz-getinte, blues doorweekte gitaar en diepe, warme zang hebben de volwassenheid en authenticiteit van bluesmen van vele jaren ouder. Zijn expressieve stijl is het resultaat van een leven lang studeren en het niet-aflatende streven naar beheersing van muziek. Zijn passie en intensiteit voor muziek werd vroeg in zijn leven ontstoken door zijn diepe liefde voor blues en soul. 

Cain groeide op in verhalen over de opvoeding van zijn vader in de historische Beale Street in Memphis en woonde zijn eerste B.B King concert bij toen hij drie jaar oud was. Bluesmuziek speelde continu op de stereo-installatie en familie-uitstapjes waren vaak uitstapjes naar concerten. Cain herinnert zich: "Ik herinner me toen ik een kind was, dat mijn vader het gras maaide met de stereo op Muddy Waters. Als ik terugkijk was dat best cool! Er speelde altijd muziek in ons huis, Ray Charles, BB King , Freddie King, Albert King, alle grootheden" 

Op achtjarige leeftijd leerde Cain zichzelf gitaar spelen en begon professioneel te spelen voordat hij achttien was. Chris studeerde muziek aan het San Jose City College en gaf al snel jazzimprovisatie’s op de campus. In de daarop volgende twintig jaar zou Cain ook de piano, basgitaar, klarinet, alt en tenorsaxofoon onder de knie krijgen. De combinatie van zijn bluesopvoeding en zijn jazzstudies versmolten tot de schroeiende gitaarstijl die Chris Cain onderscheidt en heeft hem naar de top van de bluesmuziekscene gebracht.  

Quote Joe Bonamassa: "Een van mijn favoriete en nog te vaak onderschatte bluesspelers aller tijden.Mijn naam is Cain. Ik ben hem! Chris heeft me beïnvloed zolang ik gitaar speelde.Toon en magische frasering. Killer-stem en liedjes om op te kicken" 

Meer info:  http://www.chriscainmusic.com

Video: https://www.youtube.com/watch?v=886bu7PgIUs:


Bekijk hier de foto's van Karel van de Werken!

Chris Cain album