SOUTHERN AVENUE


Southern Avenue is een Amerikaanse vijfkoppige blues- en soulbluesband uit Memphis, Tennessee, Verenigde Staten. Gevormd in 2015, ontleenden ze hun naam aan een straat in Memphis die liep van het meest oostelijke deel van de stadsgrenzen naar "Soulsville"

Bij de derde studio-opname van de band duwt Southern Avenue zichzelf naar voren met gedurfde nieuwe ideeën over wat het betekent om een ​​bluesband te zijn in de moderne wereld.

Vanuit hun kenmerkende internationale uitkijkpunt heeft Southern Avenue een brede collectie geproduceerd van originele muziek - overwegend mede geschreven door de in Israël geboren gitarist Ori Naftaly en krachtige leadzanger Tierinii Jackson - dat hen verbindt met het glorieuze verleden van hun thuisstad en tegelijkertijd hun ambitieuze intentie om Memphis-muziek te evolueren naar een hedendaags effect.   

Nummers als het sensuele, zonovergoten 'Love You Nice And Slow” en het opruiende titelnummer "Be the love you want” getuigen van een opvallend nieuw muzikaal bereik, meer dan een match voor de verbazingwekkende zwaartekracht van Jackson's breedbeeldzang en even krachtige lyrische stem.  

Met BE THE LOVE YOU WANT, blijft Southern Avenue de erfenis van de zuidelijke ziel de 21e eeuw in drijven, met behoud van zijn glorie en traditie terwijl ze streven naar iets divers, universeels en helemaal van henzelf. 

"Op de laatste plaat hadden we iets te bewijzen", zegt Tierinii."En de De GRAMMY®-nominatie gaf het gevoel dat we de klus geklaard hadden. We zijn dankbaar voor het moment, maar we doen dit voor de liefde voor muziek en voor de vrijheid van onze geest en hoop dat het andere mensen bevrijdt van wat dan ook ze gaan door.” 

"We zijn absoluut een smeltkroes van verschillende ervaringen, verschillende achtergronden en verschillende culturen. Zijn moeilijk om ons in een hokje te plaatsen, zowel letterlijk als muzikaal. Southern Avenue klinkt niet als iemand anders. En dat is iets waar ik erg trots op ben.” - Ori Naftaly 

Tierinii Jackson – zang, achtergrondzang
Ori Naftaly – gitaren
Tikyra Jackson – drums, achtergrondzang 
Jeremy Powell – toetsen
Evan Sarver – bas

Meer info: https://en.wikipedia.org/wiki/Southern_Avenue_(band) en www.southernavenuemusic.com