Sugar Queen

Michele, bekend als Sugar Queen, is een veelzijdige Amerikaanse vocaliste en songwriter, die de blues vertolkt in Europa, de VS en Azië en momenteel gevestigd is in België/Nederland.

Aan het begin van haar muzikale carrière studeerde Michele klassieke piano en ontving daarvoor een studiebeurs. Haar familiewortels liggen in Noord-Florida waar ze een natuurlijke interesse ontwikkelde voor gospel en blues. Trouw blijvend aan haar blues en gospel "roots”, deed ze optredens in kerken in de zuidelijke VS. Al toerend door verschillende delen van de VS, werd zij uitgekozen om op te treden tijdens het historische "Mandela Released" -evenement. Gedurende haar tijd in de VS, werkte Michele ook als dirigent/vocaliste voor verschillende gospel en klassieke koren in Kentucky, Ohio, Indiana en West Virginia.

Na in 2006 te zijn verhuisd naar Maleisië, vormde ze de blues en classic rockband Deuces Wild en tijdens het Miri Jazz / Blues-festival van hetzelfde jaar trad ze op met de in Singapore gevestigde Universal Blues-band. In 2007 werkte ze als jazz-zangeres met jazzpianist Yiang Yi Sock in Maleisië. In 2008 had Michele de eer om op te treden voor de koning van Maleisië, Tuan Yang Terutama. In 2009 nam Michele een nummer op met blues / rockartiest Wang Wei (Rock Rhino) in Beijing, China voor zijn  CD "Wang Wei".

In 2016 richtte Michele "Sugar Queen" op. Het was een samenwerkingsverband van Belgische en Nederlandse bluesartiesten en natuurlijk de Amerikaanse Sugar Queen. De ambitie van de band is om het Chicago blues geluid te vertolken. De debuut-CD  340 Blues bereikte de nummer 4 positie van de Chicago Blues Roots Music Charts met 5 debuutnummers ranking in de top 10 en bleef 12 weken in de hitlijsten.  In 2018 stond 340 Blues op #9 in de Top Chicago Blues Album Chart. In 2019  haalde Sugar Queen LIVE de hitlijsten en debuteerde op # 5. In 2020 stond Sugar Queen met het album 'Sugar Queen Live' in de Top 40 Chicago Blues Albums lijst.

Met de release van dit lang verwachte 2021 album 'Better Days' verkent Sugar Queen in een persoonlijk verhaal haar Afrikaans-Amerikaanse roots. Sugar Queen zingt over deze rijke geschiedenis in haar unieke Chicago blues stijl.

Na het succes van de Sugar Queen LIVE 2019-2020 Tour, is Sugar Queen wederom op tournee in 2021.

"No Blues Party without the Sugar”!

"Het rauwere aspect uit de Chicago blues en 'ons' Denise zal het me zeker niet kwalijk nemen dat nu iconen als 'Koko Taylor' of een Willie Mae in beeld komen. Bijgestaan door een uitstekende band veroveren 'Sugar Queen' hier meteen alle harten en laten ze...the good times roll."  -Rootsville
"Haar voorkomen is imposant, haar persoonlijkheid en stem zijn dat evenzeer. Het publiek hangt figuurlijk aan haar lippen. Haar band, met ook Frans en Belgisch bloed daarin, overgiet het repertoire met een Amerikaanse blues-sausje, maar de zangeres stopt desondanks veel gospel, soul en funk in de songs.” -Willem Jongeneelen, BN De Stem