Mojo Man

24 maart 2024 | Locatie: Abel. | Tickets

Zaal open 15:00 | Aanvang rond 16:00

Talent voor elf, libido in overvloed en de zelfverzekerdheid van een Amerikaanse presidentskandidaat. Aangevoerd door de charismatische zanger Marcel Duprix dendert dit tienkoppig collectief, inclusief een vijf man tellende blazerssectie, vol bravoure door een loeihete stamppot van dampende Rock, Soul en Rhythm & Blues, met als eigen handtekening die vet tetterende trompetten en sapcentrifugerende saxofoons. Een combinatie waarvan je Mojo onverbiddelijk gaat gloeien.

De naam Mojo Man gonst al enige tijd in het live circuit. Mojo Man maakt muziek voor een groot publiek. Denk aan Black Crowes met af en toe een flinke dosis Stax. Of zoals ze het zelf noemen; Balls & Horns.

De basis voor de band wordt in 2014 gelegd door tenorsaxofonist Reinier Zervaas en zanger/gitarist Marcel Duprix. Er is bewust voor gekozen om live een sound te ontwikkelen die heel herkenbaar is maar toch afwijkt van de massa. Mojo Man krijgt uiteindelijk vorm in in een puur, ongepolijst recht-voor-zijn-raap collectief: een tienkoppig ‘music monster’. Groots, stevig en swingend. Ruim een jaar na het ontstaan neemt men in de Basement Studio, Den Haag het gelijknamige debuutalbum al op. De in relatief korte tijd opgedane ervaring op podia als die van de TT Assen, Rhythm & Blues Night Groningen, Ribs and Blues, Breda Jazz, Blues Peer (B),Big Rivers, Bevrijdingsfestival Wageningen, North Sea Jazz Club, Boerderij etc. hoor je terug in de energieke sound van een goed op elkaar ingespeelde band.

Line-up:

Bas van de Wal – guitar
Marcel Duprix – lead vocals
Elvis Sergo – keys
Mark Eshuis – drums
Dennis Hiemstra – bass
Henk Brüggemann – baritone sax
Reinier Zervaas – tenor sax
Felipe Cstro – tenor sax
Robert Bogaart – trumpet
Marco Muusz – trumpet


Meer informatie: www.mojoman.nl

Koop nu je Tickets!