Ida Nielsen & The Funkbots - ca. 19:30 uur

Ida Nielsen (1975), ook bekend als Bass Ida, Bassida en Ida Funkhouser, is een Deense bassiste, componist en zangeres. Vanaf haar 16e actief, opgeleid aan de Deense Muziekacademie, speelde ze met diverse bands waaronder als backing-band van Prince.

Haar leven werd op zijn kop gezet toen deze muzieklegende haar in augustus 2010 ontdekte. Kort daarna trad ze toe tot zijn band en begon met hem te touren met "The New Power Generatie" evenals de 4-delige house rockband "3rdeyegirl".

Ida maakte deel uit van zijn bands vanaf 2010 tot zijn vroege overlijden in april 2016. Ze beschrijft het spelen met Prince als "een enorm geschenk en als de meest magische muzikale reis ooit, en een voortdurende leerervaring die alle verbeeldingskracht te boven gaat"

Na de jaren met Prince heeft Ida zich gericht op haar solocarrière. Sinds de release van haar derde solo-album "turnitup" (najaar 2016) tourt ze non-stop door de wereld met haar band "the Funkbots" en ze leveren een energieke funkshow vol met goede vibes, strakke grooves en subtiele verwijzingen naar haar voormalige werkgever en leraar Prince.

Website:http://www.idanielsenbass.com
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=wIo4kKRwVsY

Ida Nielsen