Laurence Jones

Laurence Jones (geboren op 13 februari 1992) is een Engelse bluesrockgitarist en singer-songwriter. Hij heeft tot nu toe vier soloalbums uitgebracht onder het label Ruf Records. Jones heeft vier British Blues Awards gewonnen, waaronder 'Young Artist of the Year' gedurende drie opeenvolgende jaren.

Jones werd geboren net buiten Liverpool, Engeland, en verhuisde met zijn familie op achtjarige leeftijd naar Shipston-on-Stour, Warwickshire. Hij leerde klassieke gitaar vanaf zijn zevende, hoewel hij geïnspireerd raakte van de blues door te luisteren naar de verzameling vinylplaten van zijn vader. Zijn specifieke favoriet was The Groundhogs, Split, die werd uitgebracht in maart 1971. Hij verwierf een Gibson Les Paul, die twee uur per dag werd bespeeld, en leidde halverwege zijn tienerjaren zijn eigen coverband, Free Beer, waar een zangeres in dienst was.

Hij vormde zijn eigen bluestrio op de leeftijd van zeventien en schreef zich in aan de Universiteit van Birmingham. Maar rond zijn eindexamens koos Jones ervoor om op tournee te gaan met Johnny Winter en Walter Trout. In 2012 tekende Jones een opnamecontract met Promise Records en brachten ze zijn debuutalbum "Thunder in the Sky” uit. In hetzelfde jaar werd bij Jones de ziekte van Crohn vastgesteld. Alle nummers op één na van "Thunder in the Sky” zijn geschreven door Jones, behalve zijn cover van "The Thrill Is Gone". Hij toerde voor de promotie van het album en bood uiteindelijk ondersteuning voor de Royal Southern Brotherhood, Wishbone Ash en een andere van zijn jongenshelden, Tony McPhee van The Groundhogs. 

In 2014 tekende Jones bij Ruf Records en brachten ze zijn tweede album, Temptation, uit.  Het werd opgenomen in Lafayette, Louisiana, Verenigde Staten. Het album bevatte bijdragen van Mike Zito op gitaar en productiewerk, plus de drummer Yonrico Scott en bassist Charlie Wooton (alle drie leden van de Southern Brotherhood). Gastoptredens waren Johnny Sansone, Aynsley Lister en Walter Trout.  De kritische lof zag hem de titel 'Young Artist of the Year' halen bij de British Blues Awards 2014. Die zomer toerde Jones als onderdeel van de Blues Caravan-tournee in tien Europese landen. Een deel van de tour werd opgenomen en leidde tot de release van Blues Caravan 2014, gezamenlijk gecrediteerd aan Laurence Jones, Albert Castiglia en Christina Skjolberg. 

What's It Gonna Be (2015) was het volgende album van Jones uitgebracht door Ruf Records. De liedjes zijn geschreven over zijn tourervaringen en reizen over de hele wereld. Een Britse tournee met King King volgde. Jones verscheen onder andere in Carnegie Hall in New York City. Tegen 2016 had Jones vier British Blues Awards gewonnen, waaronder 'Young Artist of the Year' gedurende drie opeenvolgende jaren. 

Take Me High (2016) werd geproduceerd door Mike Vernon. Het werd gelanceerd in de Townsend Hall in Shipston-on-Stour en ging vooraf aan een tournee door het Verenigd Koninkrijk plus een optreden op het Nidaros Blues-festival in Trondheim, Noorwegen. In 2017 steunde Jones Vintage Trouble op hun UK-tournee, en later datzelfde jaar tourden ze met Kenny Wayne Shepherd in de UK en rond het vasteland van Europa. 

De Laurence Jones band bestaat uit:·        

  • Laurence Jones - Vocals and Guitar         
  • Phil Wilson – Drums         
  • Bennett Holland – Keys         
  • Jack Timmis – Bass         
  • Abigael Adigun-Hameed - Backing Vocals

Awards 2014–2016:
  • British Blues Awards: 'Young Artist of the Year' 2016:
  • British Blues Awards: 'Guitarist of the Year' 2016:
  • European Blues Awards: 'Best Guitarist 2015' 

Website:       https://www.laurencejonesmusic.com/

Youtube:       https://www.youtube.com/watch?v=tTshVqFl9u8

Tickets:       https://www.muziekoprhoon.nl/tickets.php

Laurence Jones