Dave Warmerdam & Band

UPDATE i.v.m. coronavirus: UITGESTELD tot nader order. Nieuwe datum wordt z.s.m. gecommuniceerd:
In verband met maatregelen vanuit de overheid om het coronavirus te bestrijden zijn wij helaas genoodzaakt het optreden van de Dave Warmerdam & band wederom uit te stellen.

De gekochte kaarten blijven geldig voor het toekomstige optreden. Mocht dit niet in deze vorm kunnen doorgaan, dan kunnen degenen die een kaartje hebben gekocht hun geld terug krijgen.

===========================================================================

De Dave Warmerdam Band bestaat uit 5 jonge muzikanten die hun liefde voor blues enjazz delen. Met elkaar weten ze geweldige uitvoeringen te brengen van aloude enbekende bluesclassics, maar ook de eigen nummers mogen er zeker zijn!Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot eensound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reisdoor de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voorvernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues,jazz en fusion.

De band bestaat uit:

Janne Timmer: vocals
Een veelzijdige dame met de nodige podiumervaring. Haar stem wordt wel vergelekenmet Janis Joplin. Ze schrijft prachtige nummers waarvan er inmiddels enkele op desetlist van de band staan.

Dave Warmerdam: keys & vocals
De destijds 16-jarige Dave won in 2016 de Dutch Blues Challenge samen met blueszanger Robbert Fossen, en op de daaropvolgende International Blues Challenge inMemphis kwamen ze tot de halve finale. Zijn favoriete muzikanten zijn o.a. Otis Spannen Pinetop Perkins uit de blueshoek, en op het gebied van jazz wordt hij vooralgeïnspireerd door muzikanten als Oscar Peterson en Cory Henry.

Sonny Ray: guitar
Hij kwam in 2013 tot de halve finale in de SENA Guitar Talant awards en deed mee aanlokale producties als Jesus Christ Superstar. In 2017 speelde hij samen met MC MissBunty de Prince-tribute in Paradiso Amsterdam. Verder werd hij afgelopen jaar dooracteur Joris Lutz uitgenodigd om met Jan Akkerman (Focus, Brainbox) te spelen.

Lars Hoogland: bass
Virtuoos bluesbassist maar sinds hij ook de contrabas heeft ontdekt heeft hij zich steedsmeer gefocust op het spelen (en schrijven) van moderne jazz. Levert zijn medemuzikanten een sterke basis maar schroomt zeker niet om ook een solo te pakken.

Rick van de Voort: drums
De groovende fundering van de band, samen met bassist Lars. Zijn interesse, naast deblues, is breed: Phil Collins noemt hij toch wel als 1 van zijn grootste inspiratiebronnen,en voor de blues zeker ook Steve Jordan.

Eind december 2017 bracht de band in de oude (6-mans)formatie een eerste CD uit: "A Tribute To The Masters Of The Blues”. Voor 2019 staat de release van een live album op de planning!

Hoogtepunt tot nog toe: het winnen van de Dutch Blues Challenge 2019 !!
Hetgeen betekent dat ze eind januari 2020 Nederland mogen vertegenwoordigen op de Internationale Blues Challenge in Memphis !
Ook zijn er voor 2020 reeds tal van aansprekende festivals geboekt, waaronder het Ribs&Blues Festival in Raalte, en Culemborg Blues Festival!

website:https://www.davewarmerdam.nl/

video: https://www.youtube.com/watch?v=v576CserNqo

Dave Warmerdam